De GroenenAmsterdam kiest 2014 | Kandidaten

Levensgenieter met missie

Deze 34-jarige levensgenieter kent elk hoekje en gaatje van het uitgaanscircuit in Amsterdam, en dan vooral de technoscene, maar als je hem alleen maar ziet als iemand die goed de beest kan uithangen, doe je hem echt te kort. Hij heeft zich gespecialiseerd in het recylen van spullen op een milieuvriendelijke en creatieve manier, Recycle Art. Op dit moment is schuim zijn materiaal. Geef hem een oude bank en hij maakt van het schuim oude kussentjes, gebruikmakend van de kunsten die hij van zijn oma afkeek als zij tapijtjes maakte. Ook heeft hij een techniek ontwikkeld hoe je met zo’n lipje van een blik schilderijen kan ophangen.

Buurt:
Ik woon in Amsterdam West, maar ik ben ook veel te vinden bij De Heining (’t Landje) in het Westelijk Havengebied.

Thema’s:
1) Recylen en sociaal
Ons energieverbruik is te hoog en ons consumptiegedrag doorgeschoten. Ik wil me inzetten – op allerlei manieren – om recyclen te stimuleren. Door zelf dingen te verzinnen, die hergebruik stimuleren en door initiatieven op te starten zodat mensen met elkaar aan de slag gaan in plaats van ieder voor zich.

2) Woningnood Het is er niet beter op geworden met het kraakverbod, maar nog steeds zijn er gelukkig mensen die zich verzetten tegen leegstand. Wonen is een basisrecht en moet ondergeschikt zijn aan het eigendomsrecht.